Politiet i Bergen har tatt ut tiltale mot ei bergenser etter at kvinnen ble anmeldt for grove hatytringer på sosiale medier.

Kvinnen (til venstre) tiltalt for hatytring.

Bergenseren, som er identifisert som Erna Solberg, ble anmeldt etter at hun tidligere i dag kommenterte at Bergen er en del av Norge. Politiet bekrefter at de har mottatt en anmeldelse mot kvinnen, men kan ikke kommentere noe mer da etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase.

-Ja, det stemmer at jeg har gitt utrykk for at Bergen er en del av Norge, da Vestlandet er en viktig del av norsk historie. Svartedauden som utryddet halve landet i sin tid f.eks, skriver Erna Solberg i en SMS til 1251 Nyhetskanalen.

Erna Solberg blir omtalt som en høytstående lederskikkelse i den norske regjeringen, og blir hun dømt risikerer hun alt fra bøter til tre års fengsel. Støtteerklæringene til Solberg har strømmet inn fra høytstående medlemmer i hele landet.

-Det er viktig at vi uskyldige står samlet Erna, du har min fulle støtte, skriver FrP-politikeren Mazyar Keshvari på Twitter.

-Hashtag Vi som støtter Solberg, var Ulf Leirsteins respons til Keshvaris Twitter-melding.

Trond Giske (bak) støtter Erna Solberg.

-Erna-babe da, du er den eneste jeg vil danse med, skrev Arbeiderpartimannen Trond Giske på Facebook.

Samtidig som støtteerklæringene strømmer inn, er det mange som mener Solberg bør bli dømt etter sine ytringer. Så lenge flere enn tjuefem personer har tilgang til å se ytringen, blir den regnet som offentlig, og det kan være straffeskjerpende ved domsavsigelse.

-Vi har satt alle ressurser på å løse denne saken her, vi har også måttet ta i bruk midler som er ment til å etterforske vold- og seksuallovbrudd, da disse ytringene her går under «grov handling», og blir da automatisk mye verre, uttalte politimesteren i Bergen i dagens pressekonferanse.

1251 Nyhetskanalen var for øvrig ikke tilstede, da vi grunnet passkø, ikke fikk passet vårt tidsnok til å kunne reise til Bergen.

Oppdatering kommer når dom i saken er klar.