(Fengsel) Cappelen Damm forlag kjøper opp rettighetene til korrupsjonsdømte Eirik Jensens bok. Gjermund Cappelen svarer med å saksøke Cappelen Damm forlag grunnet navnerettigheter.

Eirik Jensen (t.v) og Gjermund Cappelen krangler i retten om hvem som er mest kriminell. Bilde: Verdens Gan

Eirik Jensen ble ifjor dømt til lovens strengeste straff, 21 års fengsel for grov korrupsjon i tjeneste. Gjermund Cappelen på sin side ble dømt for å ha innført narkotika til Norge. På folkemunne blir de omtalt som “de to musketerer”. Saken har vært svært skadelig for det norske politi, som ingen innad i gjengmiljøene har tillit til lenger. Eirik Jensen har uttalt til 1251 Nyhetskanalen at han kommer til å tjene seg søkkrik på å skrive bøker fra fengselscella, og rettighetene til den første boken med tittelen “Jensens oppskrift på å lure politiet og slippe unna med det”, og oppfølgeren “Siv Jensen stjal etternavnet mitt”, har nå blitt kjøpt opp av Cappelen Damm forlag. Prisen har ikke blitt offentliggjort enda, men det ryktes at det er et tosifret beløp det er snakk om.

Gjermund Cappelen (i midten) har nettopp tystet på Eirik Jensen i retten. Bilde: Budstikk

Eirik Jensens gode kollega, Gjermund Cappelen, uttalte i retten tidligere denne uken at han kommer til å saksøke Cappelen Damm forlag for et tosifret beløp, med begrunnelse i at Cappelen Damm forlag bruker navnet til Gjermund Cappelen uten å ha spurt om lov. Gjermund Cappelen er selv dømt til fengsel for grov narkotikasmugling, men ubekreftete rykter sier at Eirik Jensen er hovedmannen bak operasjonen. De har tydelig unngått øyekontakt i dagene de har tilbragt sammen i retten, og begge har valgt å forholde seg taus til 1251 Nyhetskanalens påstander.

Advokat Elden, som ikke representerer noen av de to kriminelle, har sendt inn en skriftlig uttalelse til 1251 Nyhetskanalen.

Jeg har valgt å uttale meg om saken, da jeg ofte er i mediabildet når det kommer til å forsvare folk som er skyldige. Alle som velger meg som advokat, er skyldig. Jeg ønsket å få mine minutter i media angående denne saken også.

Advokat Elden har valgt å ikke svare på 1251 Nyhetskanalens oppfølgingsspørsmål.

Advokat Elden (t.h) i retten mens han forsvarer Eirik Jensen. Bilde: Verdens Gang