(Oslo) Gjengmedlemmer i Young Bloods har anmeldt Dagbladet til PFU (Pressens Faglige Utvalg) etter deres omtale av et gjengmedlem (21) som benekter at gjengen eksisterer.

Screenshot: Dagbladet

1251 Nyhetskanalen har siden nyheten ble kjent innad i våre kretser, forsøkt å få en kommentar fra gjengmedlemmet som er siktet i en alvorlig straffesak. Mannen som bare omtales som et gjengmedlem, har ikke vært tilgjengelig for en kommentar etter at han ble varetektsfengslet på ubestemt tid.

Som en retard.

-Talsmann for Young Bloods

-Gjengen eksisterer
Politiet har holdt kortene tett til brystet i forbindelse med den alvorlige straffesaken, men gjennom radiosambandet har det blitt sakt at gjengen eksisterer, og det kan bli brukt som bevis mot Dagbladet.

-Jeg har sendt inn en skriftlig klage på vegne av Young Bloods, da vi mener Dagbladet fremstiller saken mot 21-åringen helt feil. Han vet like godt som meg og deg, at Young Bloods eksisterer i beste velgående. Dagbladet prøver å fremstille han som uvitende, som en retard, sier en talsmann for Young Bloods til 1251 Nyhetskanalen.

Forsvarer Bjørn Arild Langenes, som representerer gjengmedlemmet, har gått hardt ut mot dekningen hos Dagbladet av den aktuelle saken, og uttalt at Dagbladet må betale millionerstatning til Young Bloods for å spre falske nyheter.

Redaktøren hos Dagbladet, som velger å være anonym i frykt for represalier fra konkurrerende medier, har uttalt at han støtter Dagbladets journalister hundre prosent, og stiller seg bak avgjørelsen om å publisere artikkelen uten å faktasjekke innholdet.

Tidligere straffedømt
Gjengmedlemmet er tidligere straffedømt i flere alvorlige saker, og hvis 21-åringen blir dømt i denne saken kan han vente seg noen dager med brød og vann. Vi kommer til å følge nøye med på hvordan saken blir behandlet hos PFU.