(Oslo) Etter at Donald Trump inntok The White House i Washington D.C. har arbeidsledigheten i USA gått kraftig ned.

En mur. Bilde: CBS

Vår korrespondent i Washington D.C. melder direkte fra Toronto at den canadiske dronningen, Queen Elizabeth II har bestemt at Canada skal bygge en mur langs grensen til USA, da det har vært en massiv kø med ulovlige immigranter fra USA som har passert grensen de siste to årene, på jakt etter et bedre liv og en jobb.

–The americans come to our country, take our jobs and our husbands, and that is unacceptable, uttalte Queen Elizabeth II på telefon til 1251 Nyhetskanalen direkte fra Australia.

Queen Elizabeth II, i 1929. Bilde: Wikipedia

The Fiji Times melder at kostnadene for muren kommer til å komme opp mot nærmere 100 milliarder amerikanske dollar, noe USA har gått med å betale i sitt siste budsjettforslag. I påvente av avgjørelsen har Trump-administrasjonen hatt en såkalt “Government Shutdown”, som vil si at mange amerikanere har stått uten arbeid de siste to ukene. Det har økt flyktningerstrømmen over grensen til naboene i nord, som da har fått fortgang i prosessen med å stenge grensen.

Tidligere i dag var det et sammenstøt mellom canadisk ridende grensepoliti og flyktninger. Det ble avdekket og beslaglagt et titalls automatiske skytevåpen. Canadisk politi melder på Twitter at det er andre regler som gjelder for masseskytinger i Canada, og at amerikanerne ikke kan forvente å få gjennomføre aksjoner i Canada under beskyttelse av statsminister Justin Trudeau, som man har kunnet under ledelsen til President Donald Trump.

Flere hjelpeorganisasjoner har gått ut og offentlig fordømt murbyggingen, samtidig som man viser en samlet forståelse for at noe må gjøres for å holde de kriminelle amerikanerne ute av Canada.

Våpen beslaglagt av canadisk grensepoliti. Bilde: Google

Ettersom USA kommer til å betale for muren, har Canada allerede startet deportasjon av amerikanere, samtidig som Canada stiller med arbeidskraft for å få bygget muren. Sikre kilder vi har vært i kontakt med, har uttalt at arbeidsledigheten i USA kommer til å stige betraktelig nå når amerikanere blir sendt tilbake til USA i busser.

Ikke bare kritikk

Canada opplever ikke bare kritikk for deres håndtering av ulovlige immigranter. Flere naturvernsorganisasjoner, og NOAH hyller Canada for deres arbeid for å ta vare på all den uberørte naturen landet har å tilby. Hvis amerikanerne får fotfeste i landet, kommer masse natur til å bli jevnet med jorden, og dyr kommer til å bli drevet på flukt, som følge av at amerikanerne kommer til å bosette seg der ingen bor, da amerikanerne ikke liker canadiere.

Siste nytt nå er at en talsmann for flyktningene har kommet med en redegjørelse på Canadas håndtering av situasjonen (se under).

Canada kan ikke med god samvittighet sende oss tilbake til USA. Der risikerer vi dødstraff og tortur, og det bryter med internasjonale menneskerettigheter. Ved å sende oss tilbake, så sier Canada indirekte at de ikke bryr seg. Vi kommer til å ta dette videre til den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Montana. Der kommer Canada til å bli dømt til å betale oss milliarderstatning for den psykiske skaden vi har fått tilført.

President Trump hadde ingen kommentar til denne saken i skrivende stund, men vi observerer han på Twitter, og kommer til å være først ute med nyheten når han først reagerer.