Vår fotballekspert har omsider, to serierunder ut i den nye sesongen av årets Eliteserie, tippet sluttplassering til alle de 16 topplagene i Norge.

1. Lillestrøm SK! (14)

Med en midtstopper som nærmer seg tusen år i norsk toppfotball, og et par nye dansker på laget, er det ingenting som tilsier at dette kanarigule laget fra Romerike ikke skal vinne seriegull denne sesongen, for første gang siden Berlinmuren falt.

2. Ranheim! (16)

Ranheim viste sist sesong at de er trøndernes, og ikke minst Trondheims stolthet, med et lag stappfult av butikkmedarbeidere, tør vi å tippe dem som sølvkanditat som følge av gode prestasjoner både på og utenfor banen.

3. Kristiansund BK! (6)

Etter fjorårets salg av toppscoreren Bamba til bergenserne, var det mange som trodde at dette var spikeren i kista for laget fra Moldes naboby. Vi mener at salget som kostet bergenserne åtte millioner var en god deal for Kristiansund, da Bamba nå sitter på benken med millionlønn mens Kristiansund kommer til å slåss om en plass i Europa.

4. Strømsgodset! (11)

Gjennom våre sikre kilder, har vi fått bekreftet at tjueåringen Martin Ødegaard kommer til å vende snuten hjemover til elvebyen Drammen i sommer, så vårsesongen kommer til å bli tøff for drammenserne, men etter at overgangsvinduet har åpnet, kommer Strømsgodset til å kjøre over all motstand, og tar en sterk fjerdeplass.

5. Odd! (4)

Dette laget vet man aldri hvor man har hen, med en trener (Fagermo) som liker å være i medias rampelys, ser vi for oss at han kommer til å snakke laget sitt til en sterk femteplass, tatt i betraktning det laget de har tilgjengelig pr. dags dato.

6. Tromsø! (15)

Med snø året rundt, kommer Tromsø til å være landets beste hjemmelag, dessverre holder ikke det til mer enn en sjetteplass på tabellen, men de har fordelen av at det er sollys hele sommeren, som da gjør motstanderne døgnville, og da byen ligger nesten på Nordpolen, må man kle seg godt om man ønsker å ta poeng i Tromsø.

7. Stabæk! (8)

Bærumslaget spår vi kommer til å prestere over forventet, spesielt når de åpner lommeboka for å kjøpe seg poeng. Dessverre holder ikke lommeboka til høyere plassering enn en syvendeplass, da bæringene ikke er så flinke til å investere pengene sine korrekt.

8. Sarpsborg 08! (12)

Fjorårets Europa League ga penger i en klubbkasse, som har gitt Sarpsborg handlingsrom, men de faller utenfor sjansen til Europa-spill, og vi spår dem på åttendeplass, da vi etterhvert fant ut gjennom sikre kilder, at «08» betyr at de sikter seg inn på åttendeplassen i årets Eliteserie.

9. Molde! (1)

Laget fra rosenes by. Byen med den årlige jazz-festivalen kommer til å feste sin posisjon som det niende beste laget i Norge. Solskjær er sparket til fordel for Erling Moe, og det gjenstår å se om det var et lurt sjakktrekk av Molde.

10. Vålerenga! (10)

Denne plassen her var virkelig vanskelig å spå, da det stod mellom seks lag, så falt valget på Vålerenga etter en loddtrekning. Laget som spiller sine hjemmekamper på Helsfyr i Oslo, kommer etter alle solemerker til å ta en sterk, og ufortjent tiendeplass som følge av at Ronny Deila får eksperthjelp fra Ane Dahl Torp på treningsfeltet.

11. Bodø/Glimt! (2)

I Bodø er det mange spennende spillere som man må holde et ekstra godt øye med nå den kommende vårsesongen, og hvis de klarer å holde seg skadefri kan de virkelig bite fra seg i årets sesong.

12. Haugesund! (7)

Er ikke mer å si om Haugesund, annet enn at en 12. plass er nok det beste vestlendingene kan håpe på.

13. Viking! (5)

På denne plassen var valget meget tett mellom de to Vestlandsrivalene Viking og Brann, da valget tilslutt falt på Viking, da de er et nyopprykket lag, mange gode spillere og de har en dinosaur som trener. De berger med andre ord så vidt plassen med noen få poengs margin ned til kvalikkplass.

14. Brann! (9)

Bergenserne kommer til å få en tøff sesong, hvor Brann havner helt nede på en kvalikkplass. 1251 Nyhetskanalen kommer til å følge ekstra nøye med på Brann den kommende sesongen, da en kvalikkplass kan føre til at bergenserne setter fyr på byen sin igjen, og den nyheten ønsker vi å være først ute med.

15. Rosenborg! (3)

Trønderne må ta den tunge veien ned til OBOS-ligaen etter at Hornelands fotball har tatt Rosenborg vekk fra den tradisjonsrike Eggen-fotballen.

16. Mjøndalen! (13)

Mjøndalen som rykket opp sist sesong, må ta den strake turen rett ned igjen, etter at kaptein Gauseth har brukt størsteparten av sesongen i studioet og på Twitter hvor han kjefter og skriker mot andre spillere, dommere og trenerapparat. Ryktene vil si det at Mjøndalen starter sesongen med tjuefem minuspoeng på grunn av kaptein Gauseth.