Byen på Vestlandet opplever den verste bybrannen siden 2017. Massiv flyktningerstrøm av lykkejegere over grensen.

Dagbladet var først ute med nyheten om at Bergen står i flammer, ettersom TV2s lokaler risikerer å brenne ned, og har blitt evakuert. Kaffekongen Friele var tidligere i dag ute på Twitter og rådet alle innbyggerne i Bergen til å forlate byen, samtidig som fotballklubben Brann tar sterk avstand fra brannen.

Øyenvitner på stedet som 1251 Nyhetskanalen har snakket med beskriver en surrealistisk stemning, med lang bilkø over Danmarksplass. Trafikken står som følge av brannen bomstille, da flere titalls personer prøver å komme seg vekk fra flammehavet. Veiene er ikke konstruert for så mye trafikk, og MDG oppfordrer folk til å la bilen stå, og ta beina fatt.

-Vi føler med alle bergensere i denne tragiske tiden, men vi vil samtidig komme med en oppfordring at alle kun tar med det nødvendigste, og lar bilen stå. Det er gode bussforbindelser i Bergen, uttalte Lan Marie Berg fra MDG.

Norske myndigheter frykter nå at bergenserne kommer til å strømme over grensa til Norge, og har dermed valgt å stenge av veiene. Politioppbudet langs hovedfartsårene ut av Bergen er enormt.

-Vi har valgt å sperre av bilveiene, da vi ikke ønsker at disse lykkejegerne kommer hit. Da de aller fleste av dem har tatt med seg mobiltelefonen sin, tyder det på at de ikke er i nød, og at de kun er lykkejegere som ønsker å leve på våre skattepenger, uttalte en talsmann for PST til 1251 Nyhetskanalen.

Kritikken mot bergensere hagler på sosiale medier, da folk viser tydelig misnøye med oppmerksomhetssøkende bergensere. I klare ordelag blir bergenserne hetset på sosiale medier for å atter en gang sette fyr på sin egen by, kun for at folk skal ha sympati med dem.

1251 Nyhetskanalen følger utviklingen av brannen tett, men tar ingen selvkritikk i beskrivelsen av lykkejegerne.