Nettavisen skrev i dag at tre av ti kvinner som fødte i Norge i 2018, har innvandrerbakgrunn, men ny forskning viser at syv av ti kvinner som fødte et eller flere barn i 2018, har ikke-utenlandsk bakgrunn.

En forsker i aksjon.

-Skandale, var Statsminister Erna Solbergs reaksjon da forskningsrapporten ble offentliggjort foran en stor forsamling tyskere i den franske storbyen Strasbourg i dag. Flyselskapet Scandinavian Airlines (SAS) har varslet en storstilt streik som en motaksjon til en forskningsrapport flyselskapet har brukt begreper som «fake news» om.

-Vi har brukt flere år på denne forskningsrapporten, da vi har måttet overvåke kvinner som har ligget med en eller flere menn i løpet av 2017, sa lederen av forskningsgruppen til et samlet pressekorps utenfor Stortinget i Oslo etter at nyheten sprakk.

I godt og vel femten år har historiebøkene, og den allmenne kunnskapen ment at majoriteten av fødende kvinner i Norge stammer fra et ikke-vestlig land, og viktige stemmer i samfunnsdebatten har ved gjentatte anledninger uttalt at etniske nordmenn om femten år kommer til å være i mindretall. I et klart mindretall. I lys av den nye forskningsrapporten kreves det nå at lærebøkene endres, og at læreplanen for seksualundervisning i tiendeklasse tar for seg at norske kvinner føder barn i hopetall.

En video som ikke har gått viralt enda, viser en tydelig frustrert Erna Solberg som stormer ut fra lokalene i Strasbourg, med Nettavisens journalister hakk i hæl, mens det ble ropt grove skjellsord mot forskere, etter at rapporten ble offetnliggjort. Det har ikke lyktes 1251 Nyhetskanalen å få en utfyllende kommentar fra Statsministeren ikveld, og Nettavisens journalister har barikadert seg i en forlatt bygning ved en ukjent motorvei i Frankrike.

1251 Nyhetskanalen kommer til å følge denne saken videre.