Spøken gikk ikke helt som planlagt, da mannen glemte å si «aprilsnarr», og blir nå saksøkt for flere titalls millioner kroner som følge av traumene den grove spøken har forårsaket.

Mannen bor muligens i dette området her. Foto: 1251 Nyhetskanalen

Den unge mannen, som har blitt identifisert som Ivar Aasen, gikk i sin tid rundt i Norge og satte sammen et eget skriftspråk, som han mente måtte bli en del av det norske språket. Problemene oppstod da mannen glemte å si «aprilsnarr», og skolebøkene fikk det nye skriftspråket, som har fått navnet «nynorsk», inn i kapitlene sine.

1251 Nyhetskanalen kunne avsløre tidligere at det hele bunnet ut i en spøk som gikk fullstendig galt. Aasen må møte i retten etter å ha ha fått et gruppesøksmål rettet mot seg. Det har ikke lyktes retten i å finne Aasen for å kunne stevne han, så det er fortsatt et spørsmål om når rettsaken kan finne sted.
-Vi vet ikke når det blir rettsak, men det kommer til å bli en rettsak, og det kommer til å bli historiens største og lengste rettsak, uttalte en lekdommer til 1251 Nyhetskanalen.

I søksmålet står det beskrevet at saksøkerne krever å få tilbakebetalt masse tid og penger som dem har brukt på å lære nynorsk, i tillegg til at det kreves at språket «holmliansk», mer kjent som kebab-norsk, skal erstatte nynorsk i skolebøkene.

-Vi forlanger at regjeringen straffer Ivar Aasen på det sterkeste, skrev et fremtredende Young Bloods-medlem i en SMS til 1251 Nyhetskanalen ikveld, på flytende nynorsk.

Saken fortsetter under bildet.

Skolebildet av Ivar Aasen. Foto: Arkiv

Ivar Aasen har, etter gjentatte forespørsler, valgt å avstå fra å kommentere saken.