Norges Fotballforbund har, som eneste forbundet i verden, valgt å innføre en ny regel som tillater supportere å kaste ting ut på banen.

Bodø/Glimt ble bøtelagt på det groveste i 2016, etter at det ble kastet en snusboks ut på banen i kampen mot Viking. Begrunnelsen til NFF den gang var at det ifølge norsk lov er forbud å reklamere for tobakksvarer. Bøteleggingen skapte massive reaksjoner over hele landet, da folk strømmet ut i gatene for å demonstrere mot NFFs håndtering av situasjonen.

Nils Johan Semb, tidligere landslagssjef for det norske herrelandslaget i fotball, mener at dette er et skritt i riktig retning for å gjøre norsk fotball attraktiv for TV-seere verden over.

-Vi i Norges Fotballforbund mener dette er en viktig regel å innføre, for hvis vi ser mot Super-Classico i Argentina (Boca Juniors v River Plate), så kaster folk tåregass og diverse ut på banen stadigvekk, men der svarer det Argentinske Fotballforbundet med å bøtelegge klubbene, tvinge klubbene til å spille for tomme tribuner, og bortesupportere har ikke vært tillatt på kamper der siden 2013, på grunn av at det har vært noen dødsfall i forbindelse med fotballkamper, men dødsfall hører selvfølgelig med i fotballen, og NFF ønsker å tillate at ting uttarter seg på tribunen. Men jeg vil gjøre alle oppmerksom på at denne regelen gjelder kun i Eliteserien. Fra OBOS-ligaen og nedover i seriesystemet kommer det til å bli store konsekvenser hvis ting blir kastet ut på banen. Førstegangs-forseelse resulterer i poengtrekk, og skjer det igjen blir klubben diskvalifisert og slått konkurs, uttalte Nils Johan Semb til 1251 Nyhetskanalen.

Loven ble innført noen dager etter at Viking vant 2 – 1 mot Brann, og Viking-supporterne kastet fotballer og påskeegg ut på banen for å sabotere Branns jakt på et utligningsmål på overtid. Kritikken haglet mot NFF da de valgte å ikke bøtelegge Viking, og derfor svarte NFF med å innføre den nye regelen fra og med førstkommende serierunde i Eliteserien.

TV2s kommentator Kasper Wikestad ristet oppgitt på hodet da 1251 Nyhetskanalen tok kontakt over telefon for å få en kommentar til denne saken.

-Vennligst ikke ring meg mens jeg kommenterer Manchester City mot Tottenham Hotspurs i Champions League, var Kasper Wikestads kommentar til 1251 Nyhetskanalen, før han avsluttet med å rope GOLGOLGOLGOLGOLGOLGOLGOL, da Manchester City gikk opp i 5 – 3 ledelse på overtid. Målet ble som kjent annullert, og hvis UEFA hadde fulgt NFFs retningslinjer, hadde hjemmesupporterne med god sikkerhet kastet ølflasker ut på banen.

City-supporterne valgte å ikke kaste ting ut på banen i frykt for represalier fra UEFA i den nevnte kampen, og seertallene til TV2 viser at tallet sank kraftig da seerne forstod at ting ikke kom til å uttarte seg nevneverdig.

Storstuen til Boca Juniors, La Bombonera brenner som følge av en derby-kamp mot byrival River Plate.