Livets Harde Skole, som har blitt kraftig kritisert de siste årene for å ikke følge læreplanen, ble begjært konkurs sist fredag.

  • Hva som skjer videre med elevene er uvisst.
  • Norskundervisning kommer til å bli en prioritert sak under årets kommunevalg.
Livets Harde Skole.

Skolen ble begjært konkurs etter at de i flere år har unngått å betale husleien, i tillegg til at de ikke har oppgradert skolebygget etter sikkerhetsforskriftene. Livets Harde Skole har valgt å ikke følge den offisielle læreplanen, samt at de har unngått å ha fag som norsk, historie og gym.

Privatskolen, som består av ti skoler i Norge, har i en årrekke valgt å la elevene betale for skolegangen over en tiårsperiode, men da elevene har manglet den grunnleggende opplæringen som har ført til at 90% av elever med bakgrunn fra Livets Harde Skole har endt opp som arbeidsledig, har skolen havnet i økonomiske problemer da elevene ikke har hatt mulighet til å betale for den åtteårige skolegangen.

-NAV betaler ikke for utdanning, så derfor har alle som har søkt om å få økonomisk støtte fra NAV til å betale ned gjelden til Livets Harde Skole, fått avslag, uttalte NAV-direktøren til 1251 Nyhetskanalen, uten å nevne hvor mange med utdanningen sin fra skolen som får dagpenger fra NAV.

Sylvi Listhaug har valgt å avstå fra å kommentere denne saken.

-Da det er bevist over enhver tvil at det er muslimene og venstreekstremistene som har kjørt en kampanje mot Livets Harde Skole, velger jeg å ikke kommentere denne saken, før jeg har fått snakket med skoleledelsen, skrev Sylvi Listhaug i en SMS til 1251 Nyhetskanalen.

Senere i år er det duket for kommunevalg i Norge, og da nyheten om konkursen sprakk i dag, er det flere partier som nå må endre sin valgstrategi opp mot årets valgkamp. Anonyme kilder kan vise til at de fleste partiene, med unntak av Fremskrittspartiet, Demokratene og Alliansen, retter nå valgkampinnspurten mot å bedre norskundervisningen i alle landets kommuner.

-Vi velger å starte med norskundervisning, så skal vi ta en nærmere kikk på historieundervisningen ved en senere anledning, da historiekunnskapene i Norge er på et historisk lavt nivå, uttalte en fremtredende politiker tidligere denne uken.

PS: 1251 Nyhetskanalen støtter fritt skolevalg.