SAS-ledelsen har i dag valgt å gå til søksmål etter at det ble observert et fly over Holmlia søndag kveld.

SAS-fly observert over Holmlia. Skjermdump: Flightradar24.com

Ledelsen i SAS har valgt å gå til det drastiske skrittet å saksøke pilotene i SAS for streikebryteri. Streiken var som kjent et faktum allerede på fredag da SAS viste sin støtte til Nettavisens artikkel om fødselsraten blant kvinner med innvandrerbakgrunn. SAS-ledelsen forlanger at alle fly tilhørende SAS blir satt på bakken med umiddelbar virkning, og at pilotene drar hjem og tilbringer tid med familiene sine.

Flyet som ble observert ikveld tok av fra Malaga med retning Oslo Lufthavn Gardermoen tidligere i dag. Flyturen tok i underkant av fire timer, men det har resultert i unntaktstilstand inne på SAS-ledelsens kontorer.

-Det er uakseptabelt at disse pilotene i SAS Irland setter seg bak spakene på et fly, da vi har beordret pilotene til å ikke møte opp på jobb. Dette her kommer til å resultere i store konsekvenser, ikke bare for pilotene, men også for alle de rammede passasjerene som nå må punge ut, da vi setter opp billettprisene for alle våre flyturer for å tjene inn pengene vi daglig taper på at noen få piloter møter opp på jobb, for de som møter opp på jobb skal ha lønn for jobben de gjør, og det er noe vi ikke akter å betale, sa en samlet SAS-ledelse i en pressemelding ikveld.

Piloter i enholdsvis Norwegian og Ryanair har vist massiv støtte til pilotene på den aktuelle flygningen, og på Twitter har hashtagen «Pilots4Ever» gått viralt. Den støtten som nå kommer fra andre piloter går hovedsaklig ut på at pilotene må få lov til å møte opp på jobb om dem ønsker det. Flyselskapet Norwegian har på sin side en massiv bestilling av den kjente flytypen Boeing 737-MAX 8, og ønsker å ansette misfornøyde SAS-piloter, med lovnader om en sikker arbeidshverdag.

Streiken ser ikke ut til å ta slutt med det første, og passasjerer bes om å henvende seg til Norwegian for informasjon vedrørende flyturer.