DNB er i hardt vær etter at de i dag valgte å komme med en pressemelding om at de bytter navn.
-Vi ønsker å gå i Vys fotspor.

DNB, som er Norges største bank, har valgt å skifte navn til DNA, da de mener at DNA er en bedre beskrivelse på hva banken driver med.

-Folk forbinder DNB med banktjenester, men vi ønsker å utvide tjeneste våre til å omfatte mye mer enn bare bank, uttalte konsernsjef i DNB, Rune Bjerke til 1251 Nyhetskanalen tidligere i dag.

De siste dagene har DNB mottatt flere hatefulle meldinger på sosiale medier, da de har valgt å trekke intetanende kunder for millionbeløp, og da nyheten om navnebytte sprakk i media, økte hatytringene på DNBs Facebook-side.

-Vi har fått med oss ytringene på Facebook, og vi tar fullstendig avstand fra sånn ordbruk, uttalte Heidi Weng, en mangeårig ansatt i DNBs kundeservice, som ønsker å være anonym, til 1251 Nyhetskanalen.

Da vi litt ut på ettermiddagen idag valgte å konfrontere Bjerke på Facebook, valgte han etter gjentatte forespørsler å komme med en uttalelse på vegne av DNB-konsernet.

-De siste dagene har vi mottatt mye kritikk for at vi har trukket dobbelt beløp fra våre kunder, men jeg kan ikke forstå hvorfor, da pengene vi har trukket har gått til å finansiere navnebytte, som kommer til å gagne alle våre kunder på lang sikt. De bør heller fokusere på at de har vært med på å skape et DNA, som kommer til å bli kjent over hele verden, var Rune Bjerkes kommentar til 1251 Nyhetskanalen.

Forskere har nå valgt å gå til gruppesøksmål mot DNA, da de mener at DNA ligner for mye på DNA, som brukes til å avdekke kriminelle handlinger. Saken er berammet i Oslo Tingrett den 24. mai 2024.