En årvåken bilist observerte natt til lørdag ei kvinne som gikk alene forbi en lokal matvarebutikk på Holmlia, ved Prinsdal i Oslo. Bilisten ringte nødnummeret og informerte politiet om hendelsen som utartet seg.

Politiet rykket ut med fem biler, etterfulgt av et par ambulanser, samtidig som politihelikopteret sirklet over Holmlia i de påfølgende timene. Kvinnen i starten av tjueårene hadde ifølge vitner på stedet, vært på fest på Holmenkollen, og var på vei hjem da hendelsen inntraff. 1251 Nyhetskanalen kjenner til identiteten til kvinnen, men hun ønsker ikke å stå frem med navn og bilde.

-Jeg hadde vært på fest, så tok jeg toget hjem rundt klokken 23, fra Holmlia senter tok jeg bussen, og gikk av like ved Kiwi-butikken rundt 23:30. Derfra gikk jeg rolig hjem, og jeg lå faktisk og sov da dere tok kontakt med meg, ettersom jeg ikke hadde fått med meg alt oppstyret som gåturen min forårsaket, uttalte Anne (21) til 1251 Nyhetskanalen.

Kjente politikere roser nå politiet for deres innsats i å holde gatene trygge for kvinner som går alene.

-Politiet gjorde en strålende jobb, da vi vet at Holmlia er et belastet område hvor alle går med våpen. Derfor kommer vi i FrP til å fremme et forslag om at politiet som patruljerer Oslo syd skal til enhver tid være bevæpnet, for å kunne ta opp kampen med de lokale innbyggerne der. Det var et under at kvinnen overlevde gåturen, uttalte eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug til 1251 Nyhetskanalen.

Det har også blitt satt opp en spleis-konto for bilisten som ringte nødnummeret, da mange mener at han fortjener all honnør og litt ekstra penger til sommeren, da han mest sannsynlig reddet et liv ved å være så årvåken. Bilisten har selv ikke ønsket å uttale seg til media, men advokat John Christian Elden meldte på Twitter i dag at han støtter bilisten.

-FAKE NEWS, var Siv Jensens kommentar da vi tok kontakt. Hun fulgte videre opp med å beskylde oss for å spre falske nyheter gjennom misvisende overskrifter, da den unge kvinnen etter all sannsynlighet ikke overlevde, og at kvinnen vi har vært i kontakt med kun ønsker å skape unødig følelse av sikkerhet på Holmlia.

1251 Nyhetskanalen følger de lokale nyhetene tett på direkten.