Nå blir det ulovlig å begå kriminalitet.

Forslaget ble enstemmig vedtatt da regjeringen hadde fest igår kveld. Foto: Regjeringen.no

Lov-og-orden partiet FrP jubler hemningsløst etter at deres forslag ble enstemmig vedtatt igår kveld. Dette er en sak FrP har jobbet hardt for de siste årene, og nå er det mye som tyder på at den harde jobbingen har gitt resultater, og at det nå ikke kan lønne seg å begå kriminalitet i Norge.

Regjeringen vedtok også at det skal være forbudt å være med i en gjeng, som vil si at alle gjengmedlemmer risikerer å bli pågrepet og dømt til lange fengselsstraffer. Hvordan det gjøres i praksis er fortsatt usikkert, men meldinger vi har mottatt tyder på at om flere enn to personer beveger seg utendørs sammen, så defineres det som en gjeng, og politiet står fritt til å gjennomføre masse-arrestasjoner.

Politiets tilstedeværelse i belastete områder kommer til å øke. Regjeringen går hardt ut mot all form for gjengkriminalitet, og øker i samme slengen straffene som blir begått av personer med gjengtilknytning.

-Oslo sentrum er et belastet område, og hvis man ser tilbake på all kriminalitet som har blitt begått i området de siste årene, så er det en grunn til at vi nå har valgt å definere sentrum som et belastet område, uttalte Erna Solberg til 1251 Nyhetskanalen.

FrP risikerer strenge straffer

Stortinget, som ligger plassert midt i Oslo sentrum, har de siste årene opplevd flere alvorlige kriminalsaker. FrP blir betegnet som et belastet parti, og medlemmene der risikerer nå lange fengselsstraffer for alt fra trusler med skytevåpen, falske reiseregninger, bilbranner m/mer. Siv Jensen mener det nye lovforslaget ikke omhandler FrP.

-Da vi la frem forslaget for Stortinget, husket vi å skrive med bitteliten skrift at FrP er et fredet parti, og har immunitet mot straffeforfølgelse, skrev FrP-lederen Siv Jensen i et leserinnlegg idag tidlig.

Innbyggere på Holmlia, som selv har opplevd forfølgelse fra den nåværende regjeringen, rister på hodet og krever at statsminister Erna Solberg går av.