Den pågående etterforskningen mot Laila Anita Bertheussen tok en ny vending i dag tidlig da politiet aksjonerte mot et av lokalene til Livets Harde Skole.

Livets harde Skole i forbindelse med åpningen av skolen.

PST (Politiets Sikkerhetstjeneste) valgte å aksjonere etter at de mottok et anonymt tips i postkassen, der skrivemåten og ordleggingen i brevet var av den art at politiet nå mistenker at den/de som står bak brevet studerer på Livets Harde Skole.

Et vitne på stedet beskriver et massivt politioppmøte, der flere hvitkledde politifolk ble observert mens de bar på flere blyanter og papir ut av skolebygget.

-Da vi mottok tipset, satte vi vår beste analytikere til å analysere brevet, og rapporten de la frem tydet på at brevet ble sendt fra denne skolen her. Brevet var i så dårlig forvatning språkmessig at vi så ingen annen utvei enn å aksjonere før vedkommende som står bak brevet, rakk å fjerne bevisene, uttalte vakthavende operasjonsleder i PST, Tor Johannesen til 1251 Nyhetskanalen.

Laila Anita Bertheussen ble verdenskjent da hun ble pågrepet for å ha satt fyr på samboer og daværende Justisminister Tor Mikkel Waras bil. Hun er også mistenkt for å ha sendt trusselbrev, ildpåssetelse, mordbrann og trusler med ekstremt farlig redskap. Da pågripelsen ble offentliggjort, gikk den amerikanske presidenten Donald Trump ut på Twitter og kommenterte hendelsen.

Tweeten fra President Trump ble publisert to måneder før pågripelsen, men Wara og Bertheussen er i disse dager i USA, og har vært der siden slutten av mai.

PS: Vi valgte tidligere å publisere en artikkel om at Livets Harde Skole har gått konkurs, og det stemmer ikke. 1251 Nyhetskanalen beklager.