Liverpool-manager Jürgen Klopp har blitt stevnet i et gruppesøksmål etter søndagens kamp borte mot Manchester United.

Jürgen Klopp i tiden som Borussia Dortmund-manager.

(Manchester United – Liverpool 1 – 1) I kjølvannet av søndagens kamp har flere høytstående journalister fra VG, Dagbladet, TV2 og Resett valgt å gå til gruppesøksmål mot Klopp etter hans uttalelser til media ett par dager før kampen mot erkerival Manchester United.

1251 Nyhetskanalen kan melde om at årsaken til gruppesøksmålet stammer fra Klopps reaksjon mot norsk media etter at han fikk spørsmål om Manchester United-manageren Ole Gunnar Solskjær. Klopp svarte med latter, noe som ikke falt i god jord hos journalister som førte seg latterliggjort foran et stort pressekorps.

-Ole Gunnar Solskjær er det største som har skjedd Norge siden Therese Johaugs dopingdom. At en så stor mann kan latterliggjøre nordmenn på denne måten er en krenkelse, ikke bare mot oss som journalister, men mot den ytringsfriheten vi står for, sa VGs sjefsredaktør Gard Steiro til 1251 Nyhetskanalen.

Da VG først annonserte søksmålet mot Jürgen Klopp, tok det ikke lang tid før resten av medie-Norge meldte seg på, da alle ønsker en bit av Klopps lommebok. Vår egen økonomiansvarlig i 1251 Nyhetskanalen har avstått fra å kommentere denne saken, da han ønsker å se an hvilken retning saken tar, før vi også melder oss på gruppesøksmålet.

Saken fortsetter under annonsen.

-Jürgen Klopp tar avstand fra alle beskyldninger mot han, melder advokat John Christian Elden, som er oppnevnt som bistandsadvokat for Liverpool-manageren.

Siste ord i denne saken er neppe skrevet. Og vi i 1251 Nyhetskanalens sportsredaksjon kommer til å følge saken tett i årene fremover.