Geir Ellefsen, mannen som ble verdenskjent da han stormet banen i oppgjøret mellom Lillestrøm og Vålerenga i slutten av oktober, har blitt utestengt fra Lillestrøms hjemmekamper på livstid, melder klubben i en pressemelding.

Åråsen Stadion

Saken har skapt sterke reaksjoner verden over, som følge av at mannen gjentatte ganger stormet banen, uten at klubbens vakter klarte å forhindre han. Politiet valgte å ikke pågripe mannen, samtidig som dommeren var i kontakt med begge lags kapteiner og lagledere, der det kom klart frem at dommeren vurderte å avbryte oppgjøret hvis man ikke fikk kontroll på den ivrige banestormeren.

-Vi har fått flere tilbakemeldinger fra både dommerteamet, politi og ledere av de to supportergruppene som var tilstede på kampen, og en grundig beskrivelse av mannen, og vi har på bakgrunn av vitneopplysninger valgt å utestenge vedkommende på livstid fra alle Lillestrøms hjemmekamper, uttalte en talsmann for Lillestrøm Sportsklubb til 1251 Nyhetskanalen.

Mannen ble som kjent senere identifisert som Geir Ellefsen, som er ansatt i fotballkartellet NFF (Norges Fotballforbund). NFF valgte tidlig å ta mannen i forsvar, da NFF mente at banestorming var greit så lenge vedkommende som stormer banen er ansatt hos dem. NFF tar sterk avstand fra dommerens oppførsel i det nevnte oppgjøret.

-Det er dommeren som er årsaken til at ting eskalerte ute på banen, ikke Ellefsen, kun dommeren og dommeren alene, sa Nils Fisketjønn til 1251 Nyhetskanalen.

1251 Sportsnyhetene

Mannen som gjentatte ganger stormet banen under oppjøret mellom Lillestrøm Sportsklubb og Vålerenga Fotball Elite er identifisert som Geir Ellefsen, som er ansatt i Norges Fotballforbund.-Man vet aldri hva intensjonen til sånne mennesker er, han kunne hatt et stikkvåpen på seg, uttalte en tydelig preget, mangeårlig Lillestrøm-pensjonist Frode Kippe til 1251 Nyhetskanalen etter kampen.Kanari-Fansen Lillestrøm og Klanen tar sterk avstand fra all form for banestorming. Norges Fotballforbund på sin side mener at banestorming er greit, så lenge banestormeren arbeider i fotballforbundet.Bilder fra Eurosport Norge.

Publisert av 1251 Nyhetskanalen Tirsdag 5. november 2019