Kolbotn-mannen (54) ble tidligere i år stanset av politiet da han syklet i kollektivfeltet på Mosseveien. I tingretten ble han frikjent, i lagmannsretten ble han dømt til å betale boten som følge av at han hindret trafikken. Nå tar saken en ny vending.

Mosseveien

Kolbotn-mannen Ivar ble tidligere i år frikjent i tingretten, etter en feil anvendelse av loven da det ikke er ulovlig å sykle i kollektivfeltet på Mosseveien, men saken ble anket til lagmannsretten der han ble dømt for å ha brutt en eller annen paragraf som sier at man ikke skal hindre trafikken. Han ble stanset i rushtiden, med en kø av busser som kjørte bak han.

-Jeg forstår ikke dommen. Om jeg skulle sykle en alternativ rute, hadde jeg måttet sykle helt inntil husdører, jeg hadde måttet sykle slalom mellom gamle damer, hunder og barnevogner. Og det har jeg rett og slett ikke tid til, da jeg skal delta i Tour de France til sommeren. Derfor tar jeg denne saken til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, da jeg mener bestemt at mine rettigheter som en syklist er krenket på det sterkeste, uttalte Ivar til 1251 Nyhetskanalen.

Politiet har ikke ønsket å uttale seg om denne saken, men på generelt grunnlag mener politiet at mannen var til så stort hinder for trafikken at de ikke hadde noe annet valg enn å gi han et forelegg.

Ansatte i busselskaper over hele landet har i disse dager strømmet til Oslo i hopetall, for å holde en appell utenfor Stortinget, etterfulgt av et fakkeltog, for å vise sin avsky mot syklister.

-Syklister har ingenting i kollektivfelt å gjøre, var dommen fra en av mange frustrerte sjåfører og passasjerer vi har vørt i kontakt med.

Vi følger saken tett, og ser frem til den endelige domsavsigelsen om et par års tid.