Aftenposten melder i dag at èn av tre har på seg joggebukse istedenfor vanlig arbeidsklær på hjemmekontoret i disse koronatider.
-Skammelig, melder regjeringen.

Demonstrasjonstog i Oslos gater, mot bruken av klær. Foto: The Guardian

Aftenposten, som var først ute med nyheten i media står hundre prosent bak sin fremstilling av at nordmenn er noen slasker når det kommer til å kle seg riktig i henhold til arbeidsantrekket. Folkehelseinstituttet (FHI) er i sjokk over avgjørelsene Aftenposten har kommet med i norsk arbeidsliv.

-Disse menneskene følger ikke våre råd om hjemmekontor, hvis de velger å bruke joggebukse, uttalte en talsperson for FHI tidligere i dag.

Etter at Aftenposten skrev om saken, har vi i 1251 Nyhetskanalen mottatt flere tips fra mennesker som benekter bruk av joggebukser på hjemmekontoret, og vår statistikk-ekspert har kommet frem til at to av tre nordmenn velger å droppe buksen fullstendig når dem har hjemmekontor.

-Dette er rett og slett ekkelt. Hvordan kan folk finne på å sitte i joggebukse i sitt eget hjem? Har dem ikke noe bedre å finne på enn å jobbe?, var spørsmål som Jan Thomas stilte oss da vi tok kontakt, selv om det var vi som skulle stille han spørsmålene.

Ingen arbeidsgivere har valgt å uttale seg om saken, men rykter innad i arbeidsmiljøene er at arbeidsledigheten i Norge kommer til å øke drastisk etter avsløringene i dag. Sykehusene forventer nå en økning i innleggelser av mennesker med sittesår, etter uker i hjemmekontor.

Den norske regjeringen mener at denne oppførselen er skammelig, og forventer at det ryddes opp, og at folk kler seg skikkelig i sitt eget hjem. Regjeringen kan også melde at de kommer til å innføre strengere tiltak og overvåkning av befolkningen i Norge som følge av den situasjonen arbeidstakere med hjemmekontor har stelt i stand.

1251 Nyhetskanalen følger saken tett.